Fasadrenovering - Stockholm

BYMONT - BYGG & RENOVERING FÖRETAG / STOCKHOLMS HANTVERKARE

BYMONT - BYGG & RENOVERING FÖRETAG I STOCKHOLM Fasadrenovering

 

Fasad är husets visitkort som utgör byggnadens viktigaste estetiska bild. Med tiden lider denna del av byggnaden av fukt, sol, vind, kyla och andra faktorer. Renovering ger byggnaden ett annat liv. Tack vare de nya fasadsystemen förbättras inomhusklimat och människor mår bättre. Nu ska vi försöka gå igenom vissa fasadrenoveringssystem, som BYMONT erbjuder i hela Storstockholm. De är ventilerade och oventilerade fasader.

 

OVENTILERAD FASAD

Fasadrenovering och efterbehandling med gips I början av isolering fäster man golvlister. Profilen hjälper till att hålla de första och efterföljande rader av styrencellplast horisontellt och förstärker botten av systemet. Profilen monteras på byggnadens sockel minst 30 cm från marken.

Detta avstånd förstör inte systemet, men skyddar gips från föroreningar när regndroppar faller på marken.

Gips på isoleringsmaterial, cellplast eller speciell mineralull måste armeras, annars kommer den att falla ner. Vid armering är parallell putsning möjlig. Dessutom används armeringsnätet som armeras vertikalt från husets topp till botten. Isoleringsmaterial fästs på väggen med lim och dymlingar. Fogar kan inte vara på ett ställe. Fönster eller sidoöppningar armeras med ett speciellt armeringsband med vinkellist i plast för att behålla hörnets rakhet och styrka. Den här arbetsmetoden kräver vanligtvis byggnadsställningar. Dessutom krävs lyfthjälpmedel slagborr, utrustnig för produktion av gips och putsning, osv.

VENTILERAD FASAD

Konstruktion av ventilerad fasad består av följande huvudkomponenter: bärande väggkonstruktion, stomeelementen, värmeisolering, skydd mot vinden och ytbehandling som skyddar mot väder och skapar byggnadens estetiska bild.
På ventilerade fasader måste man alltid lämna en luftspalt mellan vindskyddslager och yttre fasaden. Ventilerad fasad är en lämplig lösning för byggande av olika små- och flervåningshus. Värmeisolering av ventilerade väggar måste vara brandsäker, absorbera ljud och skydda från vinden. Den måste också släppa byggnadens fukt på utsidan. I kallt klimat måste värmeisolering minska eller helt eliminera köldbryggor, som uppstår på grund av komponenterna (murverk, stål eller träreglar), som passerar genom olika skikt av väggkonstruktion.

Fasadrenovering med tegel

Efterbehandling av icke-ny byggnad med tegel är ganska knepigt, eftersom de nya tegelstenar kräver ytterligare fundament. Vid nybyggande av ett hus kan man bygga träväggar och värmeisolera dem och klä med beklädnadsmaterial (t.ex. gips). Genom att lämna utrymme på fundamentets kant kan man täcka alla väggar med tegel och lämna en luftspalt mellan tegel och träväggar. Tegelväggen måste knytas till en trävägg (bärvägg).

Fasadrenovering med trä

Vid ett befintligt hus som ska renoveras, kan vertikala reglar av trä bli monterade. Tjockleken beror på tjockleken av isolerande material. Till exempel, om tjockleken hos det isolerande materialet är 45, regelns mått måste vara 45mm x 45mm. Om tjockleken av det isolerande materialet är 70, 90, 120, etc, blir reglars mått 70×45, 90×45, 120×45. 45mm tjock regel är helt tillräcklig.
Efter montering av reglar och isolering av väggar läggs vindskydd. Senare spikas horisontella träreglar (storlek kan variera mellan 28mm x 45mm, 28×70 och 28×90) på vindskyddet. De är avsedda för montering av träbeklädnad och har även funktion som en luftspalt. Industriella byggnader isoleras vanligen på samma sätt, bara för ytbehandling kan användas profilerad plåt. Det kan också användas ”Sandwich”-system. Läs mer här: http://en.wikipedia.org/wiki/Sandwich_panel
Söker du en duktig och pålitlig byggare i Stockholm för att renovera ditt hus? Våra erfarna experter hjälper gärna med olika slags renovering, måleri/målning, snickeri samt andra typer av byggtjänster. Vi garanterar utmärkta resultat till billiga pris! Alla privatkunder kan dessutom utnyttja så kallade ROT-avdraget som innebär att man bara betalar 50 procent av kostnaden och skatteverket står för resten.
Kontakta oss direk för mer information eller skicka in en offertförfrågan till oss.


Skicka en offertförfrågan till oss.

Du förbinder Dig inte för någonting om Du skickar en offertförfrågan till oss.

Skicka nu!